Σεμινάρια
Τεχνικές Ελληνικής / Κυπριακής Κουζίνας
Λευκωσία 27 Μαρτίου 2025. Chef Ιωσήφ Συκιανάκης
Σεμινάρια - Κύπρος
Ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στη
Λευκωσία, στις 27 Μαρτίου 2025, στις εγκαταστάσεις της
MITSIOS TRADING Ltd., στη Βιομηχανική Περιοχή Δάλι,
για επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς, με εισηγητή τον καταξιωμένο
σεφ Ιωσήφ Συκιανάκη.
Το πρόγραμμα διοργανώνεται από το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου
και συντονίζεται από την Gastronomy Essentials, με τη συμμετοχή
να είναι ΔΩΡΕΑΝ, χάρη στην 100% επιχορήγηση του
Υφυπουργείου.
Για τον λόγο πως θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός συμμετεχόντων (35 άτομα) και για να κατοχυρώσετε τη θέση σας,
θα πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής, ακολουθώντας το αντίστοιχο Link που θα βρείτε παρακάτω.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν Σύγχρονες Τεχνικές της Ελληνικής / Κυπριακής Κουζίνας
που βρίσκουν εφαρμογή και στην κυπριακή γαστρονομία, αναδεικνύοντας την παράδοση μέσα από καινοτόμες μεθόδους.
Θα μάθουν προχωρημένες τεχνικές μαγειρικής που ενσωματώνουν τις αρχές της ακρίβειας,
της ισορροπίας γεύσεων και της δημιουργικής παρουσίασης.
.

Σημεία που θα καλυφθούν
Κρέμα σπανακόπιτας & φιλέτο μπακαλιάρου confit
- Τεχνική δημιουργίας κρέμας χωρίς αλλοίωση χρώματοςση.
- Μαρινάρισμα σε άλμη.
- Μαγείρεμα σε vacuum με λάδι βανίλιας .
Ποικιλία κουνουπιδιών & spicy dressing
- Σύνθεση διαφορετικών ειδών κουνουπιδιού.
- Τεχνικές καβουρδίσματος.
- Ομογενοποίηση dressing με σταθεροποιητές .
Τραχανότο με μοσχαρίσια μάγουλα & κακάο
- Μαγείρεμα μάγουλων με χρήση κακάο.
- Συνδυασμός αρωμάτων τραχανά & ζυμαρικού .
Μακεδονήσι - Μοσχαράκι γάστρας με μαϊντανό & σάλτσα μοσχολέμονου
- Ισορροπία μεταξύ ποσότητας κρέατος & μυρωδικών (1:1) .
Μπουγάτσα μπαλόνι - εναλλακτική παρουσίαση
- Νέα μορφή φύλλου & κρέμας μπουγάτσας.
- Διαδραστική παρουσίαση μπροστά στον πελάτη.
Πλεονεκτήματα Συμμετοχής
Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν νέες μεθόδους που θα βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και θα προσθέσουν μοναδικές γεύσεις
στα μενού τους.
Μέσω της εκπαίδευσης, θα αποκτήσουν βαθύτερη κατανόηση για το πώς να ενισχύσουν τη γεύση και την υφή των πιάτων τους,
δημιουργώντας μοναδικά γευστικά προφίλ.
Παράλληλα, θα μάθουν πώς να επιλέγουν και να προετοιμάζουν τα κατάλληλα υλικά, αυξάνοντας την ικανοποίηση των πελατών και
προσδίδοντας ποικιλία στο μενού τους. Αυτές οι γνώσεις θα τους δώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, βελτιώνοντας την
ποιότητα των πιάτων τους και την εμπειρία των πελατών τους.
ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, απευθύνεται σε:
- Chef, Sous Chef, A’ Μάγειρες, Catering.
- Προϊσταμένους, διευθυντές τμημάτων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον τομέα των τροφίμων
MEET YOUR CHEF: ΙΩΣΗΦ ΣΥΚΙΑΝΑΚΗΣ

Η αρχή
Ο Ιωσήφ Συκιανάκης μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά το αεράκι του Αιγαίου τον τροφοθέτησε. Η μητέρα του είναι από τη
Μύκονο και ο πατέρας του από την Κρήτη. Ένας λαμπρός μαθητής με χρυσά μετάλλια στην κωπηλασία,
ο Ιωσηφ επέλεξε να σπάσει τα κύματα των θαλασσών της γαστρονομίας.
Ξεκινώντας την καριέρα του ως σεφ ζαχαροπλαστικής, έφτασε στις ακτές της Πάρου και στα 26 του έγινε
συνεργάτης στο διάσημο εστιατόριο Μπαρμπαρόσα.
Οι στιγμές
Μεταξύ των ερχομών και των μεταβάσεών του στο Παρίσι, συναντά την Πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004,
κα Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη και προσλαμβάνεται ως ιδιωτικός σεφ της, χτίζοντας μια ισχυρή
γαστρονομική σχέση που διαρκεί μέχρι σήμερα.
Στιγμές που γίνονται εμπειρίες και αιώνια ιστορίες. Δεν σταματά ποτέ να προσθέτει λίγη από την αιγαιοπελαγίτικη καρδιά του στην
τέχνη του, καθώς προτείνει μενού για εστιατόρια ή μαγειρεύει ιδιωτικά με βιολογικά υλικά, για να βρει
τις πιο δημιουργικές εκφράσεις της παράδοσης, στη σημερινή γαστρονομία.
Η Γαλλική Υπόθεση
Η πρόοδος ήρθε γρήγορα και η συνεχής αναζήτηση της γαστρονομικής ανακάλυψης τον οδήγησε στο Παρίσι και τη θρυλική
κουζίνα του Alain Ducasse. Στο Παρίσι, συναντά τον Eric Roy, ο οποίος του εξασφαλίζει μια θέση
στα εστιατόρια του Alain Ducasse. Η γαλλική υπόθεση γίνεται ισχυρότερη με την κατάρτιση στο
Le Centre de Formation Alain Ducasse (Εκπαίδευση Μαγειρικής Τέχνης) στην τεχνική sous-vide και
στα Ψάρια & Οστρακοειδή
Στο Παρίσι, επίσης, συμμετέχει στο Galeries Lafayette, ως executive chef για την παρουσίαση του Χειμώνα
ελαιολάδου Poga, και εργάζεται στο Hotel Costes, υπό τον σεφ Didier Coly, στο Hotel Plaza Athenee υπό τον
σεφ Philippe Marc, στο Canal + υπό τον Σεφ Gerard Salle, στο εστιατόριο L'Atelier de Joel Robuchon υπό τον
σεφ Eric Lecerf και στο εστιατόριο Le Taillevent, Βραβεύτηκε με δύο αστέρια Michelin, υπό τον σεφ Alain Soliveres.
Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
Βεβαίωση Παρακολούθησης Εκπαίδευσης (Certificate) θα λάβουν οι συμμετέχοντες υπογεγραμμένο από τον Εισηγητή, και το Υφυπουργείο.
Πριν την εκπαίδευση, οι συμμετέχοντες θα λάβουν έντυπο βιβλίο (booklet), με όλες τις συνταγές που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
- Ημερομηνία Υλοποίησης: 27 Μαρτίου 2025 .
- Ωράριο εκπαίδευσης: 10.00 π.μ. - 16.00 μ.μ.
- Τοποθεσία: MITSIOS TRADING Ltd., Βιομηχανική Περιοχή Δάλι, Λευκωσία
- Τύπος εκπαίδευσης: Demonstration με γευστική δοκιμή
ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Δωρεάν - (100% επιχορήγηση από το Υφυπουργείο Τουρισμού).
Δικαίωμα Συμμετοχής
Η εκπαίδευση απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες και εργαζόμενους της τουριστικής αγοράς και κυπριακών επιχειρήσεων.
Σημείωση: Οι εγγραφές γίνονται με σειρά προτεραιότητας.
Όροι και Προϋποθέσεις Συμμετοχής:
Πριν υποβάλετε αίτηση συμμετοχής, παρακαλούμε όπως αναγνώσετε προσεκτικά τους παρακάτω όρους & προϋποθέσεις:
- Δικαίωμα συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έχουν ΜΟΝΟ οι επιχειρήσεις με Κυπριακό VAT No και οι Κύπριοι πολίτες, επαγγελματίες του χώρου εστίασης.
- Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
- Οι επιχειρήσεις, έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή με έναν (1) ΜΟΝΟ εργαζόμενό τους. Σε περίπτωση που υπάρξουν ελεύθερες θέσεις, τότε θα ο συντονιστής θα ενημερώσει την εταιρεία για την αποδοχή επιπλέον ατόμου. Η επιλογή της εταιρείας, θα γίνει βάσει της χρονολογικής σειράς που έγινε η αρχική αίτηση.
- Το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, ενδέχεται να επιφέρει αλλαγές ή τροποποιήσεις στη δομή και στο περιεχόμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος, εάν κριθούν αναγκαίες για την αρτιότερη κατάρτιση των συμμετεχόντων.
- Απαγορεύεται η χρήση, αντιγραφή και/ή αναπαραγωγή του τυχόν αποστελλόμενου υλικού και του περιεχομένου της παρεχόμενης εκπαίδευσης με οποιαδήποτε μηχανικά, οπτικά, ακουστικά ή άλλα μέσα, προοριζόμενη για οποιαδήποτε εκμετάλλευση ή άλλο σκοπό πλην αυτόν της εκπαίδευσης του συμμετέχοντα, είτε παρακολουθεί με φυσική παρουσία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είτε εξ αποστάσεως μέσω της εκάστοτε πλατφόρμας.
Πολιτική Ακυρώσεων:
ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Σε περίπτωση που ο συμμετέχων δεν δύναται να παρευρεθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η επιχείρηση, αφού πρώτα ενημερώσει το Υφυπουργείο Τουρισμού, τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν την έναρξη του προγράμματος, έχει το δικαίωμα να τον αντικαταστήσει με άλλον συνεργάτη. Εάν δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος συνεργάτης, το Υφυπουργείου Τουρισμού, θα προβεί σε αναζήτηση αντικαταστάτη μέσω της λίστας αναμονής του εκπαιδευτικού προγράμματος. Σε περίπτωση μη εμφάνισης του συμμετέχων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, χωρίς την ανωτέρω προβλεπόμενη ειδοποίηση, η επιχείρηση δεν θα γίνεται δεκτή σε μεταγενέστερα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υφυπουργείου Τουρισμού.
ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ
Σε περίπτωση που ο συμμετέχων δεν δύναται να παρευρεθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, πρέπει να ενημερώσει το Υφυπουργείο Τουρισμού, τουλάχιστον
1 εβδομάδα πριν την έναρξη του προγράμματος, το οποίο θα προβεί σε αναζήτηση αντικαταστάτη μέσω της λίστας αναμονής του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Σε περίπτωση μη εμφάνισης του συμμετέχων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, χωρίς την ανωτέρω προβλεπόμενη ειδοποίηση, ο συμμετέχων δεν θα γίνεται
δεκτός σε μεταγενέστερα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υφυπουργείου Τουρισμού.
Ο Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της ημερομηνίας και της ώρας, καθώς και το δικαίωμα ακύρωσης του εκπαιδευτικού προγράμματος,
ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες μέσω email, τουλάχιστον 5 ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης.
Επικοινωνία

Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :
Τεχνικές Ελληνικής / Κυπριακής Κουζίνας. Chef Iωσήφ Συκιανάκης (eventora.com)
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:
Τ. : 6972444820
E-mail : gastronomy_essentials@mail.com
Site : www.Cucina.gr
INSPIRE YOUR PASSION
Διοργανωτής

Συντονιστής
