Σεμινάρια

Προζυμένια Ψωμιά για Ξενοδοχεία και Εστιατόρια

Λευκωσία 28 Μαρτίου 2025. Bakery Chef Χάρης Παπαλίτσας

Σεμινάρια - Κύπρος

Προζυμένια Ψωμιά για Ξενοδοχεία και Εστιατόρια

Ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, στις 28 Μαρτίου 2025, ειδικά σχεδιασμένο για επαγγελματίες αρτοποιούς, σεφ και pastry chefs, με εισηγητή τον αναγνωρισμένο Bakery Chef Χάρη Παπαλίτσα.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού Κύπρου και συντονίζεται από την Gastronomy Essentials, με τη συμμετοχή να είναι ΔΩΡΕΑΝ, χάρη στην 100% επιχορήγηση του Υφυπουργείου.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες! Για την κατοχύρωση της θέσης σας, συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής στο παρακάτω link.

Τι θα μάθετε

Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στις σύγχρονες τεχνικές προζυμένιου ψωμιού και στην τέχνη της αργής ωρίμανσης, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα και την απόδοση των αρτοποιητικών τους δημιουργιών.

Σημεία που θα καλυφθούν:

  • Τεχνολογία προζυμιού και τεχνικά χαρακτηριστικά αλεύρων.
  • Τεχνικές ωρίμανσης και ζυμώματος.
  • Σωστό ψήσιμο, κρύωμα & μέθοδος πρόψησης.
  • Πρακτική εφαρμογή σε artisan ψωμιά, όπως
    • Πολύσπορο ψωμί αργής ωρίμανσης
    • Χωριάτικο ψωμί λαμαρίνας
    • Focaccia ελαιόλαδου
    • Ψωμί με γραβιέρα & σταφίδες
    • Ψωμί σίκαλης με φρούτα & ξηρούς καρπούς

Πλεονεκτήματα Συμμετοχής

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να ενσωματώσουν τα προζυμένια ψωμιά στο μενού τους, βελτιώνοντας την ποιότητα και την απόδοση της παραγωγής τους.

ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, απευθύνεται σε:

  • Επαγγελματίες αρτοποιούς & pastry chefs.
  • Chef & Sous Chef σε ξενοδοχεία και εστιατόρια
  • Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ, υπογεγραμμένη από τους διοργανωτές

MEET YOUR CHEF: ΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΛΙΤΣΑΣ

Χάρης Παπαλίτσας

Τα πρώτα του βήματα στον τομέα της αρτοποιίας τα έκανε από νεαρή ηλικία στον οικογενειακό ξυλόφουρνο.

Σπούδασε Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική στο Ινστιτούτο Le Gourmet στον Βόλο, από το οποίο αποφοίτησε το 2014. Στη συνέχεια, έλαβε εκπαίδευση στη Διεθνή Σχολή Αρτοποιίας στη Βαρκελώνη (Gremi de Flequers de Barcelona), στη Σχολή Αρτοποιών στη Μαδρίτη (ASEMPAN) και μαθήτευσε δίπλα σε διεθνώς γνωστούς αρτοποιούς.

Από το 2017, είναι Διευθυντής Εκπαίδευσης στη Σχολή Αρτοποιίας Ελλάδας.

Το 2018, συμμετείχε σε διεθνή μαθήματα αρτοποιίας στο Αϊντχόβεν.

Το 2019, εκδίδει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο ARTOS, η Τέχνη της Αρτοποιίας, από τις εκδόσεις Gastronomy Essentials, στο οποίο παρουσιάζει αναλυτικά συνταγές και τεχνικές, με στόχο να συμβάλει στην εξέλιξη της αρτοποιίας και να βοηθήσει επαγγελματίες και ερασιτέχνες να εντρυφήσουν στην τέχνη αυτή.

Τέλη του 2024, η εκδοτική προχώρησε στην τρίτη επανεκτύπωση του βιβλίου.

Παρά τη νεαρή του ηλικία, έχει αναλάβει τεχνικές παρουσιάσεις και επιδείξεις για μεγάλες εταιρείες του κλάδου, έχει παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ελληνικές και κυπριακές εταιρείες, έχει διεξαγάγει εργαστήρια αρτοποιίας και έχει διδάξει Αρτοποιία σε ιδιωτικές σχολές επαγγελματικής κατάρτισης.

Ο Χάρης Παπαλίτσας, μαζί με τον Δημήτρη Φραγκογιάννη, εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον παγκόσμιο διαγωνισμό αρτοποιίας IBA UIBC Bakers Cup 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο. Στην πρώτη τους συμμετοχή, η ελληνική ομάδα κατέλαβε την 5η θέση ανάμεσα σε 12 χώρες. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν Ο κόσμος των ζώων, με τους συμμετέχοντες να δημιουργούν αρτοσκευάσματα εμπνευσμένα από τη φύση.

Η επιτυχία αυτή αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο της ελληνικής αρτοποιίας στη διεθνή σκηνή.

Σήμερα, είναι ιδιοκτήτης της δικής του αλυσίδας αρτοποιείων με το όνομα PETRA.



ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  • Ημερομηνία Υλοποίησης: 28 Μαρτίου 2025 .
  • Ωράριο εκπαίδευσης: 10.00 π.μ. - 16.00 μ.μ.
  • Τοποθεσία: MITSIOS TRADING Ltd., Βιομηχανική Περιοχή Δάλι, Λευκωσία
  • Τύπος εκπαίδευσης: Demonstration με γευστική δοκιμή

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δωρεάν - (100% επιχορήγηση από το Υφυπουργείο Τουρισμού).

Δικαίωμα Συμμετοχής

Η εκπαίδευση απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες και εργαζόμενους της τουριστικής αγοράς και κυπριακών επιχειρήσεων.


Σημείωση: Οι εγγραφές γίνονται με σειρά προτεραιότητας.


Όροι και Προϋποθέσεις Συμμετοχής:


Πριν υποβάλετε αίτηση συμμετοχής, παρακαλούμε όπως αναγνώσετε προσεκτικά τους παρακάτω όρους & προϋποθέσεις:

  • Δικαίωμα συμμετοχής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έχουν ΜΟΝΟ οι επιχειρήσεις με Κυπριακό VAT No και οι Κύπριοι πολίτες, επαγγελματίες του χώρου εστίασης.
  • Οι εγγραφές διενεργούνται με χρονική σειρά προτεραιότητας.
  • Οι επιχειρήσεις, έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή με έναν (1) ΜΟΝΟ εργαζόμενό τους. Σε περίπτωση που υπάρξουν ελεύθερες θέσεις, τότε θα ο συντονιστής θα ενημερώσει την εταιρεία για την αποδοχή επιπλέον ατόμου. Η επιλογή της εταιρείας, θα γίνει βάσει της χρονολογικής σειράς που έγινε η αρχική αίτηση.
  • Το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου, ενδέχεται να επιφέρει αλλαγές ή τροποποιήσεις στη δομή και στο περιεχόμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος, εάν κριθούν αναγκαίες για την αρτιότερη κατάρτιση των συμμετεχόντων.
  • Απαγορεύεται η χρήση, αντιγραφή και/ή αναπαραγωγή του τυχόν αποστελλόμενου υλικού και του περιεχομένου της παρεχόμενης εκπαίδευσης με οποιαδήποτε μηχανικά, οπτικά, ακουστικά ή άλλα μέσα, προοριζόμενη για οποιαδήποτε εκμετάλλευση ή άλλο σκοπό πλην αυτόν της εκπαίδευσης του συμμετέχοντα, είτε παρακολουθεί με φυσική παρουσία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είτε εξ αποστάσεως μέσω της εκάστοτε πλατφόρμας.

Πολιτική Ακυρώσεων:


ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε περίπτωση που ο συμμετέχων δεν δύναται να παρευρεθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η επιχείρηση, αφού πρώτα ενημερώσει το Υφυπουργείο Τουρισμού, τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν την έναρξη του προγράμματος, έχει το δικαίωμα να τον αντικαταστήσει με άλλον συνεργάτη. Εάν δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος συνεργάτης, το Υφυπουργείου Τουρισμού, θα προβεί σε αναζήτηση αντικαταστάτη μέσω της λίστας αναμονής του εκπαιδευτικού προγράμματος. Σε περίπτωση μη εμφάνισης του συμμετέχων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, χωρίς την ανωτέρω προβλεπόμενη ειδοποίηση, η επιχείρηση δεν θα γίνεται δεκτή σε μεταγενέστερα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υφυπουργείου Τουρισμού.


ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ

Σε περίπτωση που ο συμμετέχων δεν δύναται να παρευρεθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, πρέπει να ενημερώσει το Υφυπουργείο Τουρισμού, τουλάχιστον 1 εβδομάδα πριν την έναρξη του προγράμματος, το οποίο θα προβεί σε αναζήτηση αντικαταστάτη μέσω της λίστας αναμονής του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Σε περίπτωση μη εμφάνισης του συμμετέχων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, χωρίς την ανωτέρω προβλεπόμενη ειδοποίηση, ο συμμετέχων δεν θα γίνεται δεκτός σε μεταγενέστερα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Ο Διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της ημερομηνίας και της ώρας, καθώς και το δικαίωμα ακύρωσης του εκπαιδευτικού προγράμματος, ενημερώνοντας τους συμμετέχοντες μέσω email, τουλάχιστον 5 ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης.

Επικοινωνία


Προζυμένια Ψωμιά για Ξενοδοχεία και Εστιατόρια

Αίτηση Εγγραφής - QR code


Για να δηλώσετε Συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο παρακάτω link :

Προζυμένια Ψωμιά για Αρτοποιεία, Ξενοδοχεία & Εστιατόρια. Chef Χάρης Παπαλίτσας (eventora.com)

Contact
Για τη συμμετοχή σας ή για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κο Χάρη Χαραλαμπίδη στα στοιχεία:

Τ. : 6972444820

E-mail : gastronomy_essentials@mail.com

Site : www.Cucina.gr

INSPIRE YOUR PASSION


Διοργανωτής

Προζυμένια Ψωμιά για Ξενοδοχεία και Εστιατόρια

Συντονιστής

Προζυμένια Ψωμιά για Ξενοδοχεία και Εστιατόρια